Niflheim tester: Kjendisnytt!

Undertegnede har notert seg pussige tilstander i landets største medier den siste tiden. Det gjelder våre alles kjendiser, som media pleier med en nokså schizofren tilnærming. Vi snakker om en gjensidig avhengighet, hvor mindre skandaler utgjør krydderet. Det kjeftes og smelles innimellom, men samtidig blir man alltid vel forlikte til slutt.

Det hele bærer preg av en boble. Et samspill mellom media og kjendiser, som publikum ikke har annet valg enn å betrakte utenfra. Er interessen dalende, beefes gjerne dekningen litt opp. Det kan gjelde uoverenstemmelser mellom kjendisen og andre medier, eller kjendisen og andre halv- og helkjendiser.

For å bli konkret. Mira Craig kranglet med gratislefsen Spirit over fotografier og intervju. Behørig dekket av Dagbladet. Leser man derimot den aktuelle utgaven av Spirit nevnes ikke diva-nykkene med ett ord. Et par dager senere kritiseres både media og Mira for å forherlige vold mot det annet kjønn. Damen som først var kjent for et mislykket stagedive falmer øyensynlig, og det er kanskje på høy tid etter å ha nytt en sjelden status som medias kjæledegge.

Samtidig beskytter Dagbladet gullkalven på nettet, gjennom å stenge for leserkommentarer. Det samme gjelder også andre sårbare kjendiser som Idol-Tone. Altså er de ’ute’ etter henne,  i forbindelse med cd-lanseringen  – samtidig som det må åpnes for et nøye regissert ’forlik’ i etterkant. ’Snakker ut om den vonde tiden’ klinger godt nok.

Men snakker du off the record med journalister, får du et ganske annet bilde av våre halvguder. Til stadighet påstås det at man har et hvelv av info på kjendiser, som aldri kan komme i trykken. Som for eksempel at Dorthe Skappel visstnok har hatt seksuelt samkvem med Hallvard Flatland i årevis, eller at det var den tidligere vokalisten i Vamp som onanerte på Torgallmenningen.

Men tilbake til Tone. Den unge frøkenen som har slått seg ned med en godt voksen mann. Idet jeg blar gjennom Her & Nå på et venteværelse, blir det nesten pinlig. Ikke fordi selve utgivelsen vitner om en begredelig fascinasjon for mennesker som er kjent for å ha vært på tv, men fordi svigermor snakker ut om Tone og sønnens samliv.

At den tidligere Idol-deltakeren med stemmekraft som en KOLS-pasient har ligget seg til alle posisjoner hun nå innehar er gjengs tankegods, også blant journalister. Men vi har aldri fått det på trykk. Riktignok er damen ung og vil grafse til seg alt som kommer hennes vei, og det unnskylder i hvert fall noe.

Men idet jeg leser om svigermors lykkelige uvitenhet, føles det rart å ha sett Tone hånd i hånd med Tshawe på vei til hotellrommet hans bare en uke tidligere, etter Madcons konsert på Meieriet, Sogndal. Samtidig som Yosef sto og gliste over makkerens fangst. Dette leser man ikke i media, i frykt for artistens forestående harme og boikott i etterkant. Undertegnede, derimot, kunne ikke brydd meg mindre – sånn utover at hedonisme som regel stinker.

__________________________________________________________

Edit 060409: Jeg godter meg fyrstelig! Og hvem hadde trodd at Niflheim kunne ligge sånn i forkant av begivenhetene?

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

En kommentar om “Niflheim tester: Kjendisnytt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s