Anmeldelse: Lamb Of God – Sacrament

cover_sacrament.jpg

Lamb Of God – Sacrament, 2006

Lamb of God / Sacrament
Rating: 8/10 — Gjennombrudd og groove
Selskap: Epic
Release: 22.08.2006
Studio: Spin Studios, NY
Produsent: Machine

Lamb Of God er overraskende sterkt tilbake etter deres noe skuffende Ashes Of The Wake, og leverer med Sacrament deres beste skive til dags dato.

Og er det noe dette bandet kan, så er det tekniske og varierte rytmer som smekter seg gjennom låtene, og da med langt større hell enn rivalen Unearth. Inspirert av bandet Death og Pantera har kvintetten fra Virginia klart å rømme fra metalcore-stempelet, og skapt sin egen nisje i krysspunktet mellom teknisk death og thrash. Albumet er en samling av tette kvalitetslåter, og innledes med den superbe Walk With Me In Hell. Again We Rise er en mørk og truende låt, med herlig riffing. Bandet går virkelig Pantera i næringen på Redneck, platens selvskrevne singelspor med sitt tunge groove (’Vulgar Display Of Power’ anyone?). ‘This is a motherfucking invitation, the only one you’ll ever need’ brøler vokalist Randy Blythe. Pathetic har noen gode ideer, men strekkes dessverre for langt, mens den langt bedre Descending opererer mer midtempo. Requiem er en mer atmosfærisk affære som også er blant platen beste.

Musikken er pussig nok kjemisk fri for soloer, men velplasserte harmonier veier opp i den grad at man knapt legger merke til det. Trommespillet er en sann svir, med fremskreden teknisk brillians. Kort fortalt et av årets beste kjøp så langt.

2 kommentarer om “Anmeldelse: Lamb Of God – Sacrament

  1. Sacrament er ei herlig skive! Lamb Of God er også et veldig bra band. Stabilt band, som alltid gir ut bra stuff! Er enig i alt du skrive. :)

  2. Tilbaketråkk: Lamb of God – Wrath « Niflheim

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s