Live: Helheim 30.05.08

V’gandr

Helheim kom truende nær total ødeleggelse av Hinsides natt til lørdag, med en særdeles hard gavepakke til bandets lojale fanskare. Både bandmannskap og publikum var heltente foran releasekonserten i forbindelse med den ypperlige ’Kaoskult’. Nytt av uken var Torbjørns uvelkomne exit, men erstatteren Noralf, med fartstid i Syrach, leverte så definitivt varene i hjemmedebuten. Jeg håper han blir værende, samtidig som han slipper seg mer løs på scenen med tiden.

Oppmøtet var godt, selv om det kanskje kunne vært hakket mer trengsel foran scenen. De som kastet alt av anstendighet på båten, gjorde det imidlertid til gangs. Fornøyelsen var uansett å spore i samtlige ansikter etter utblåsningen. Hinsides er i ferd med å bli en høyst habil konsertscene i Bergen, og tross et sprengt termometer hva temperatur angår, veier intimiteten med musikerne opp.
Bandet åpner smart med den brutale og fengende Bewitchment og sørger for å få publikum med på notene fra første øyeblikk. De brynjebærende herrer hadde også gjort det lille ekstra gjennom korister i dystre munkekutter, deriblant Bjørnar fra Vulture Industries. Et banner med levende bilder sier også sitt om et mer synlig ambisjonsnivå til et band som ufortjent har levd i skyggen av andre bergenske notabiliteter. En skygge som etter prestasjoner av kveldens kaliber burde fade bort og dø.
Et tidlig høydepunkt var også gjennomgangen av deres magnum opus Oaken Dragons fra ’The Journey and Experiences of Death’. Det samme gjelder så definitivt Thirteen to be Perished. Av klassikerne får vi servert Jormungand og Nattravnens Tokt til en ekstatisk mottakelse.

Fra deres ferskeste plate blir det umiddelbart klart at låtene klarer seg minst like bra live som på plate, om ikke bedre. Bandet inkluderte Northern Forces, Svart Seid og Det Norrøne Alter fra ’Kaoskult’.
Den øvrige menyen besto av rysaren Warlot og Jernskogen. I tilleg til en sjeldenhet i ekstranummeret, den groovy og industrielle Helgate is Open fra minialbumet ’Helsviti’.
Jeg har sett bandet på scenen tre ganger tidligere, men kan skrive under på at det aldri har lått tightere og med større fokus på showmanship enn nå. Responsen var god både under eldre og nyere materiale, hvilket lover særdeles positivt fremover. Jeg gleder meg allerede til neste hemningsløse hyllest til metalen.

En kommentar om “Live: Helheim 30.05.08

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s