Anmeldelse: Children of Bodom – Blooddrunk

Children of Bodom – Bloddrunk, 2008

Children of Bodom / Blooddrunk
Rating: 5/10 — Uinspirert
Selskap: Spinefarm
Release: 07.04.2008
Studio: Petrax Studios, Finland
Produsent: Mikko Karmila

Finlands største musikalske eksportartikkel om dagen, Children of Bodom, er tilbake med nytt album, tre år etter den formsvake Are You Dead Yet?. Siden sist har bandet skaffet seg et stort navn internasjonalt, og har måttet tåle den sedvanlige, men temmelig berettigede misnøyen fra gamle fans. Akkurat dette forsøker bandet nå å gjøre bot på, med et sound som legger seg midt imellom Follow the Reaper og Hate Crew Deathroll. Glammen har også måttet vike en smule for death’en, hvilket gjør at musikken oppfattes som mindre overlesset enn forgjengeren.

Hellhounds On My Trail innledes rett på sak, og tankene glir mot Follow the Reaper. Tempoet er satt opp igjen, og rytmene hjelpes på vei av synthen. De nyklassiske elementene er tydeligvis gått av moten, og det serveres mer bredbeint metal, i større grad tilpasset konserter. Nye takter til tross, dette har jeg altså hørt tidligere. Blooddrunk er tittelkuttet, og tematikken er tuftet på Alexis selvskading – som han brukte som utløp for mentale problemer. Heller ikke her ser man kimen til noe nytt, med trygge referanser til Hate Crew. Likevel svinger det mer over dette sporet enn det første. Tempoet er slakket litt ned og åpner for mer catchy rytmer og riffing. To tredjedeler uti låten iverksettes et fengende mellomspill som leder ut i en uinspirert solo, men det var da likevel noe.

Når vi ankommer tredje låt, Lobodomy, merkes en endring. Her eksperimenterer bandet litt mer, og trøkker til på en langt friskere måte. Faktisk går de Dimmu Borgir i næringen på noen av synth-partiene, uten at det føles spesielt uoriginalt av den grunn. One Day You Will Cry følger på, og her er åttitalls-vibbene høyst levende. Etter en avmålt innledning kliner man til med melodiøst refreng, og konstant tilstedeværelse på synthen. Tempoet er ikke det mest rabiate, og låten minner til dels om en jam som stadig bryter ut i solopartier. En låt som med knapp margin lander på den riktige siden av det middelmådige.

Smile Pretty for the Devil høyner takten igjen, men føles noe resirkulert. Faktisk så mistenker jeg dette for å være et kutt som ble skrotet under innspillingen av ’Follow’. Her er det lite å ta tak i; lite som fester seg. Tie My Rope engasjerer langt sterkere, med bedre samkjøring på musikk og vokal. Synthen er også langt mer levende, med trillende bakteppe av horror. Lead harmoniene følger en oppfinnsom rute, og soloene feier effektivt forbi.

Det neste sporet heter Done With Everything, Die For Nothing. Tyngre riffing, sammen med intens rytme preger arrangementet gjør sitt til at jeg tramper fornøyd med. Etter hvert stagnerer det litt i mangel på variasjon, men kommer seg igjen mot slutten. Banned From Heaven er solid håndverk fra start til mål, og snuser litt på klassisk Bodom igjen, en semi-ballade som leder tankene tilbake til ’Angels Don’t Kill’. Uten at det blir så altfor spennende. Det rundes av uptempo med Roadkill Morning – et hektisk spor som går rett i strupen på lytteren. Tendenser til sleaze i soloen er en nyvinning, og gir låten en eget signatur som har vært savnet på store deler av platen.

Jeg sitter igjen med et veldig variabelt inntrykk av bandets sjette fullengder. Kanskje bandets minst jevne, på godt og vondt. På sitt beste ligger materialet på nivå med tredjeplaten, mens det på sitt verste ikke engang kan måle seg med Are You Dead Yet?. Jeg forventer egentlig et stabilt høyt nivå av finnene, men må altså konstatere at det slås en stadig større sprekk mellom forventninger og resultat.

Reklamer

En kommentar om “Anmeldelse: Children of Bodom – Blooddrunk

  1. Jeg syns du var litt snill med karakteren på denne. Etter min mening er det en fullstendig uengasjerende affære som spilles av når man setter på «Blooddrunk». Men det er på den andre siden, bare min mening og min smak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s