Anmeldelse: Slayer – Christ Illusion

slay-8.jpg

Slayer – Christ Illusion, 2006

Slayer / Christ Illusion
Rating: 6/10 — Plankekjøring fra pionerene
Selskap: American
Release: 08.08.2006
Studio: NRG Studio, Los Angeles
Produsent: Josh Abraham, Rick Rubin

De originale badguys’ene er sterkt tilbake med en produksjon det lukter svovel av – samt verdens dyktigste trommis. Besetningen er altså den samme idag som ved starten, idet Dave Lombardo bestemte seg for å ta tilbake plassen sin bak trommesettet.

Slayer er i vant stil politisk ukorrekte så det griner – med snerrende avsky for enhver organisert religion, survival of the fittest og 9/11 sett fra terroristenes ståsted. Vokalist og katolikk Tom Araya brøler da også ‘hail Satan’ av full hals på den fresende låten Skeleton Christ.

Bandets faste produsent og plateselskap-boss Rick Rubin har for første gang på tyve år bare nøyd seg med overoppsyn av innspillingen. Dermed har bandet i større grad stått på egne ben denne gangen. Platen hinter mer mot lydbildet til Seasons In The Abyss enn den mer punkete tilnærmingen på senere plater. Med dette mener jeg at kompleksiteten og den mer intrikate riffingen er tilbake, ikke minst på rytmeseksjonen. Jeg lener mot en kategori som vipper mellom thrash/death og groove. Platen har en mer stilren produksjon enn God Hates Us All – som igjen var et motsvar på den skitne og downtunede Diabolus In Musica.

Tempomessig veksler Christ Illusion mellom klassisk rasende til mer mid-tempo, sistnevnte eksemplifisert av Eyes Of The Insane og Jihad. Dette borger for en variert utgivelse man uten problemer kan komme seg helskinnet gjennom.

Platen er muligens ikke en samling klassikere slik mange hadde forventet. Kritikken så langt er jevnt over positiv, uten at man tar frem superlativene. Cult er kanskje nærmest legendestatus i mine øreganger, men også Supremist, Flesh Storm og Consfearacy er djevelsk spreke affærer. Beklageligvis går de øvrige sporene mest på rutinen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s