Anmeldelse: Megadeth – United Abominations

megadeth_-_united_abominations.jpg

Megadeth – United Abominations, 2007

Megadeth / United Abominations
Rating: 8/10 — Thrash revival
Selskap: Roadrunner
Release: 15.05.2007
Studio: SARM Hook End Studios, London
Produsent: Dave Mustaine, Jeff Balding, Andy Sneap

Etter Dave Mustaines nerveproblemer i høyrearmen, som inntraff under et sykeleie i 2002, har det avstedkommet store endringer i Megadeth. Først oppløste Dave bandet, men etter hvert som armen kom i gjenge igjen, valgte han å satse videre. Samme band, men med en ny besetning, inkludert medlemmer fra åttitallet. Rettere sagt; medlemmer Dave ikke hadde gjort seg så fryktelig uvenn med.

Under rehabiliteringsperioden rakk Dave å remastre hele katalogen, i tillegg til å bli født på ny. En kristen vekkelse altså. Omvendelsen var imidlertid ikke så fryktelig evident på den jevnt over gode The System Has Failed, om vi ser bort fra at Dave nektet å dele scene med Rotting Christ under turneen. Mindre kjent er at vokalisten hadde sin egen ’spiritual counselor’ i bussen under Gigantour. Den åndelige sponsoren skulle hjelpe Dave å styre unna substanser han allerede har hatt dårlige erfaringer med.

Megadeth ble i fjor plukket opp av Roadrunner, og bandoppstillingen består i denne omgang av Glen Drover (gitar), James Lomenzo (bass) og Shawn Drover (trommer).

Med førstesporet Sleepwalker leverer Dave noe av det mest thrashy på denne siden av Rust In Peace. Og låten setter på mange måter standarden. En liten dreining bort fra de mest melodiøse tendensene fra forrige skive, uten at de catchy hooks’ene er helt borte. Andre fremtredende spor er Washington Is Next!, Gears Of War og Burnt Ice. Men stort sett er de kvalitet å finne i samtlige kutt.
Bandet har også sett muligheten til å cashe inn på en gammel slager, nemlig A Tout Le Monde fra Youthanasia. Med seg på laget har Dave rekruttert Christina Scabbia, uten at låten heves på noen måte. Personlig mener jeg ikke bare at inkluderingen er totalt unødvendig, den virker også malplassert i forhold til resten av materialet.

21 kommentarer om “Anmeldelse: Megadeth – United Abominations

 1. Bra greier

  Skrevet av: Still Life , 29.05.2007 kl. 13:33

  Synes din blogg er den beste av de dagbladet velger å prioritere på førstesiden. Nå sier jo ikke det så veldig mye siden snittet på de øvrige er så lavt, men du skriver godt. Hjelper selvfølgelig at vi har mye av samme musikksmaken. :)

 2. A tout Le Monde

  Skrevet av: snaggletooth , 29.05.2007 kl. 13:31

  A tout Le Monde i en ny og oppusset versjon er et rent PR triks og melking av eksisternde produkter. En ting er at låta er dårligere enn originalen (ifølge undertegnede ihvertfall), men det som gjør den uspiselig er at de
  1 henter inn en goth babe (kjent for å være sexy) for publisitetens del
  2 slipper denne sangen som single og på video for å fri til gamle fans som liker originalen og nye fans som liker kvinnelig-vokal-goth-sjangeren.

  plata i sin helhet synes jeg bærer preg av at heltene er slitne. en ting er at han ikke sparker i riktig retning, men problemet slik jeg ser det er at han sparker uten overbevisning. han sparker ikke hardt, det er mest et tupp i skinnleggen.

  jeg savner aggresjon og bitterhet, men det er kanskje ikke så let å være så bitter når man er hardrock konge og bor i en diger mansion ved stillehavet en plass.

  på en skala fra en til ti får denne en femmer, og det er kun fordi jeg har vært fan siden jeg peace sells…

 3. Re: A tout Le Monde

  Skrevet av: Mr. Bungle , 30.05.2007 kl. 08:01

  -Du savner bitterhet ???

  Du finner ikke en person som er mere bitter enn Mustaine, etter at de kicka ham ut av Metallica fordi han pakka for mye dop og sprit i seg ;-D

  Hvem husker ikke ordkrigen bandene imellom (Megadeth vs Metallica) i The Mechanix-parodien.

 4. Re: Re: A tout Le Monde

  Skrevet av: Snaggletooth , 30.05.2007 kl. 10:30

  Det er kult at man kan bli kastet ut av Metallica for overdreven bruk av rusmidler, for resten av Metallica crewet spytta ikke akkurat i glasset de heller. Jeg tror du skal ha drukket jævlig mye før du stikker deg ut i den forsamlingen der.. =)

  Jeg er forsåvidt ikke ute etter bitterhet i forhold til eks-kolleger, men rent musikalsk. Mulig» bitterhet» er feil ord. «Entusiasme» er kanskje bedre. Dette albumet (som en del av de andre) kommer ikke fra de skitne, mørke krokene i sjela, men de støvete krokene i lommeboka som trenger fyll. Det er det jeg mener med savn av bitterhet; jeg opplever ikke dette som ektefølt.

  Nå skal jeg uansett høre gjennom plata 20 ganger til før jeg skal avsi en endelig dom, for det kan hende at man plutselig oppdager noe.

 5. Ganske vanlig problem..

  Skrevet av: Cain Adamsson (orkut) , 29.05.2007 kl. 11:40

  Uten å kommentere innhold for øvrig..

  «Når det kommer til politisk brennbare temaer savner jeg virkelig rebellen, den som tar de svakes parti og leverer ballespark til dem som trenger det mest.»

  Det å være underdog og svak sier ikke nødvendigvis at du har rett. Dette har vært den norske venstresidens svøpe i utallige år. Jantelov blandet med en misforstått «du skal passe på de svake»-mentalitet fører til slike groteske feilslutninger.. :)

 6. Re: Ganske vanlig problem..

  Skrevet av: nataS , 30.05.2007 kl. 09:59

  hva er det med deg (dere). Det er jo faan ikke mulig å lese en eneste kommentar lenger som ikke skal handle om venstresida ditt – høyresiden datt. Få hue ut av rævva alt er ikke politikk vettu

 7. Re: Re: Ganske vanlig problem..

  Skrevet av: Cain Adamsson , 30.05.2007 kl. 12:28

  Dette var ganske åpenbart en politisk kommentar, realtivt malplassert i en musikkanmeldelse.

 8. Re: Ganske vanlig problem..

  Skrevet av: rojokk , 29.05.2007 kl. 15:54

  Det er du som trekker den slutningen altfor langt. Jeg skjønner det slik at du mener (eller tror jeg mener) at de svake er det samme som terrorister?
  Hell no. Jeg tenker på de fattige sivile som rammes under Sirkus Midtøsten.
  Hvor i helvete kommer Janteloven inn?

 9. Re: Re: Ganske vanlig problem..

  Skrevet av: Cain Adamsson (orkut) , 30.05.2007 kl. 01:13

  Fattige rammes på begge sider, uten at det legitimerer ukritisk usahat.. :)

 10. Holy Wars

  Skrevet av: Rattlehead , 29.05.2007 kl. 23:07

  Ingen plate kommer noensinne over «Holy Wars». Det er særdeles lite riffing på denne siste plata. Nesten bare en videreføring av de sedvanlige kjedelige akkordbaserte låtene vi har hørt siden «Cryptic Writing» og «Risk». takke meg til de 4 første platene!

 11. Re: Holy Wars

  Skrevet av: Terje , 30.05.2007 kl. 17:37

  litt feil der mtp på albumtittel, men skjønner hva du mener og er helt enig med deg! :=)

 12. Helt uenig!

  Skrevet av: Jens , 29.05.2007 kl. 15:00

  Mustaine er jo så politisk ukorrekt som det går an å bli!!! Det er in i tiden å hate/mislike Bush/USA, være (sykelig) opptatt av miljø etc. Han går hrldigvis ikke i den fellen. Og det vitner om en mer oppegående mann enn mange mener. Jeg antar du synes dette er «politisk svakt» fordi du selv ikke er enig. Fair enough, men å kalle det politisk svakt går ikke. Tvert imot, det er politisk sterkt!
  Vi vet alle at FN er feige, med støtte til flere røverstater. Personlig mener jeg FN også kan tilskrives noe skyld for Irak krigen. Men for all del, USA har selv til syvende og sist rotet det til. Om de hadde holdt seg unna, eller trukket seg fullstendig ut vet jeg ikke om verden hadde blitt bedre av den grunn…

  Musikalsk er jeg helt enig med deg. Glimrende musikk!

 13. Det er kristenpolitisk. Jeg har stort sett alltid likt Dave’s satire. Men denne gangen ble det bare fjas. FN er en organisasjon som bør kritiseres, men defintivt ikke fordi de er uenige med USA og Israel. Skiven er forøvrig konge den!

 14. mustaine

  Skrevet av: nick mensa , 30.05.2007 kl. 12:16

  at mustaine fikk «nerveproblemer» i armen, kommer av at han sovnet oppå heroinsprøyta som stakk ut av armen…og ikke pga. nyrestein o.l.

 15. Re: mustaine

  Skrevet av: melkmugg (melkmugg) , 30.05.2007 kl. 23:17

  Det er vel et kjent fenomen at Heroin er snarveien til kristen frelse og anna høyrevridd faenskap (det er så mye lettere å finne jesus når man har litt brunt sukker i blodet).

  Enda en god grunn for å holde seg unna svineriet.

 16. Jimbo

  Skrevet av: Jim Dahl , 30.05.2007 kl. 11:32

  Countdown er uten tvil det beste de har gitt ut!! Og kanskje en av tidenes beste skiver innenfor denne sjangeren. Symphony of Destruction, Sweeting Bullets, This was my life, Forclosure of a Dream, Captive Honour…. you name it.

  Forøvrig er Rust in Peace også en killer!

  Ser fram til å sjekke ut United Abominations, i følge anmelderen lover det jo bra:)

 17. Engelsk-Norsk

  Skrevet av: RobbleGobble , 31.05.2007 kl. 08:54

  Left= Venstre
  Right= Høyre

  Det var altså VENSTRE hånd han skadet. Dette sa han også selv når han spilte på Rockefeller o Oslo.

  Hvor stammer disse andre faktaene fra? Jeg har forsøkt tråle internett for å å få det bekreftet, men klarer ikke finne noe.

  Du skriver godt, men du burde begynne opplyse kildene dine også

 18. Skeptisk….

  Skrevet av: Rune , 29.05.2007 kl. 15:51

  Jeg syntes ‘The System…’ var et bra «comeback».
  Det politiske budskapet Mustaine proklamerer er jo det samme det alltid har vært, unntatt at det er mer kristne undertoner i innholdet nå enn før. Det kommer vel av rehab og deretter påfølgende «sett lyset»-opplevelse.

  ‘United..’ synes jeg er svakere enn forrige skive. Den har litt for mange av de samme trekkene og det gjør at jeg sitter igjen med en liten «hørt’n før»-følelse. Bevares, her er veldig mye fete riff, tøffe leads og det fenger jo som det meste fra den kanten. Men jeg synes likevel ikke skiva klarer å engasjere meg.
  Og hvorfor han valgte å spille inn ‘A tou le Monde’ på ny…. den låta var fin slik den var.

  Ei grei plate, men jeg er ikke overbevist.
  Ennå.

 19. Peace sells…

  Skrevet av: Nocturno Culten , 30.05.2007 kl. 18:54

  kanskje Musteine bevist bruker de politiske tekstene i United Abominations som et virkemiddel, som får musikken til å være dypere… Han skaper ihvertfall debatt som igjen fører til oppmerksomhet. Enig anmelder i at A Tout Le Monde er totalt unødvendig, har hørt nok versjoner av den sangen før… Men når det gjelder musikken på dette albumet, er jeg veldig gledelig overasket. Knall bra album! Beste albumet siden Countdown To Extinction!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s