Anmeldelse: Hatebreed – Supremacy

supremacy.jpg

Hatebreed – Supremacy, 20H6

Hatebreed / Supremacy
Rating: 8/10 — Ny dose rabiate krigshymner
Selskap: Roadrunner
Release: 29.08.2006
Studio: Planet-Z, Hadley, MA
Produsent: Zeuss

Om jeg noen gang skal ut i krigen, blir dette soundtracket mitt.

Hatebreed leverer igjen rasende moshcore, og er fortsatt tungvektsmesteren i klassen. Den knusende forløperen The Rise of Brutality fra 2003 toppes ikke denne gangen, men så er den listen lagt temmelig høyt også.

Selvutleverende tekster om integritet, styrke og mot er fremdeles intakte. Spesielt temaet omkring undertrykte som reiser seg og sprer dommedag over sine undetrykkere. Det kan være lett å bli revet med av ‘tough guy’ hardcore.

Det hele starter like friskt som på forrige fullengder med den suggerende og kompromissløse Defeatist. Blant de andre virkelig høydepunktene er fjerdesporet To The Threshold som debuterte noe tidligere på et ‘Headbanger’s Ball’ samlealbum – et program vokalist Jamey Jasta selv leder på mtv2. Også de to neste låtene Give Wings To My Triumph og Destroy Everything er Hatebreed av beste merke. Et personlig høydepunkt inntreffer i låten Immortal Enemies, mens As Diehard As They Come ikke er tapt bak en vogn den heller.

Bandet oppviser et tykkere gitarsound via den ferske gitaristen Frank Novinec med en fortid i Terror. Breakdowns’ene er mer retro-hardcore enn tidligere, uten pausene – men med sterkere fokus på grom og rask riffing.

Denne skiven er i mindre grad metalcore enn forgjengeren, og i større grad hardcore.Hardcore er erfaringsmessig ikke fullt så umiddelbart fengende som metalcore (i den grad dette ordet i det hele tatt har gyldighet når vi snakker denne formen for musikk). Platen trenger derfor flere spinn enn The Rise før den sitter, men den vokser på deg for hver gang.

En kommentar om “Anmeldelse: Hatebreed – Supremacy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s